De Steenwijkerlandse Uitdaging

We zorgen voor meer samenwerking tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. We brengen vraag en aanbod bij elkaar en maken matches. Dat doen we o.a. via Matchaanvragen, de Kenniskaravaan, Spullenbank, Kidsfestival, Cadeautjesbank en Meet&Match-bijeenkomsten. Daarnaast hebben we een actieve Matchgroep van ondernemers, die matches maken en begeleiden.

Matchaanvragen

Verenigingen, stichtingen en bewonersinitiatieven kunnen een aanvraag indienen voor bijv. een website, een recreatief uitstapje, maaltijd, benodigdheden voor een kindervakantiekamp, terrasinrichting, het verbeteren van de interne communicatie, het opzetten van een crowdfundingsactie, materialen voor een activiteit, een sollicitatietraining voor achterstandsjongeren of een rondleiding door een bedrijf als uitstapje. Van de vereniging wordt een wederdienst gevraagd voor het bedrijf.

Bedrijven kunnen hiervoor menskracht (extra handen, creativiteit, kennis en kunde) en materialen aanbieden, en ontvangen van de aanvrager een wederdienst.

Kenniskaravaan

Organisaties kunnen deelnemen aan workshops van de Kenniskaravaan rond bijvoorbeeld online-media, ondernemerschap in clubs, crowdfunding, beïnvloeding van gedrag, penningmeesterschap, enz.

Bedrijven verzorgen deze workshops vanuit hun ervaring, kennis en kunde.

De Uitdaging organiseert de Kenniskaravaan samen met Sociaal Werk De Kop. 

Spullenbank

Spullen nodig? Organisaties kunnen een aanvraag hiervoor indienen of reageren op een aanbod van meubilair, pc’s, gereedschap, apparatuur, materialen, kortom: spullen!

Ga je als bedrijf spullen vervangen, opnieuw inrichten of verhuizen? Wij zorgen ervoor dat jullie spullen een tweede leven krijgen bij maatschappelijke initiatieven! Een kleine moeite, een groot gebaar voor zowel milieu als lokale samenleving.

Bij de Spullenbank werkt de Uitdaging samen met Kringloopwinkels Steenwijk en Vollenhove. l

 

Kidsfestival

Bij het Kidsfestival ‘De Uitdaging’ bieden we kinderen van 5 t/m 12 jaar die ‘even wat extra aandacht verdienen’ een fantastische middag in De Meenthe met allerlei activiteiten, een lekkere hap, een goodie-bag en voor de ouders/verzorgers informatie over Sport-, Cultuur- en Zwemfonds.

Organisaties zijn en worden o.a. betrokken bij de organisatie.

Bedrijven, groot en klein, zetten zich in voor activiteiten en de goodie-bag.

De Steenwijkerlandse Uitdaging organiseert het Kidsfestival samen met Sociaal Werk De Kop.

 

Cadeautjesbank

Wil je jullie vrijwilligers eens (extra) bedanken voor hun inzet? Bijvoorbeeld bij de ledenvergadering, rond de feestdagen, seizoensafsluiting of een speciale gelegenheid? Via de Cadeautjesbank kun je aan leuke en persoonlijke presentjes komen!

Heeft je bedrijf (overtollige) cadeautjes? Of materialen waarvan creatievelingen iets moois kunnen maken? Biedt het aan de Cadeautjesbank aan!

De Uitdaging organiseert de Cadeautjesbank samen met Decadoe (Frionzorg). link

Meet & Match

Bij de Meet & Match kunnen op een zgn beursvloer ter plekke matches worden gemaakt tussen maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Organisaties bereiden zich hiervoor goed voor om hun aanvraag zo concreet mogelijk te maken; van tevoren wordt daarom de workshop ‘Goed zakendoen’ aangeboden.

Bedrijven kunnen inspelen op concrete aanvragen en ook het gesprek aangaan over mogelijke oplossingen.

Pin It on Pinterest