Spullenbank Steenwijkerlandse Uitdaging en Kringloopwinkel

Heeft uw stichting of vereniging plannen om uw clubgebouw of werkruimte wat op te frissen? Heeft uw club behoefte aan stoelen, tafels, kasten, kantoormeubilair, pc’s, klusmateriaal, inventaris? Dan kunt u hiervoor sinds eind december een aanvraag indienen bij de Steenwijkerlandse Uitdaging. De Uitdaging en de Kringloopwinkel hebben namelijk de handen ineengeslagen voor de oprichting van een ‘Spullenbank’. “De Spullenbank is een plek waar bedrijven hun overbodige spullen kunnen schenken aan stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven, die ze goed kunnen gebruiken”, licht manager Alex de Ruiter van de Steenwijkerlandse Uitdaging toe.

“Bedrijven hebben regelmatig spullen over na een nieuwe inrichting of verhuizing. Tegelijkertijd kunnen maatschappelijke organisaties met beperkte geldmiddelen, deze vaak goed gebruiken. Wat is er dan mooier om als Steenwijkerlandse Uitdaging deze twee partijen te matchen?”, vertelt De Ruiter enthousiast.

De Spullenbank is bedoeld voor organisaties en burgerinitiatieven, niet voor particulieren. Op www.steenwijkerlandseuitdaging.nl kunnen bedrijven spullen aanbieden en organisaties spullen aanvragen. “Als er direct een match is kunnen beide partijen dit verder prima met elkaar regelen. Maar het moment van vraag en aanbod gaat natuurlijk niet altijd gelijk op, dus zullen spullen soms tijdelijk worden opgeslagen. Dat gebeurt in het textielsorteercentrum van de Kringloopwinkel in Steenwijk”, aldus Alex de Ruiter.

Ineke de Jong, directeur van de ‘Kringloopwinkels Steenwijk-Vollenhove’, is enthousiast over de Spullenbank. “Het is een mooi voorbeeld van de circulaire economie. Spullen een tweede leven geven voorkomt verspilling.” Naast de opslag van spullen zorgt de Kringloopwinkel zo nodig ook voor vervoer in Steenwijkerland. “En weet je, wat ons ook zo aanspreekt, is dat maatschappelijke organisaties die goed werk doen, op deze manier ondersteund worden door het bedrijfsleven. En dat die organisaties ook uitgedaagd worden om met gesloten portemonnee richting het bedrijf iets terug te doen”, vertelt Ineke de Jong. “Zo maken we Steenwijkerland samen weer iets mooier”.

 

Pin It on Pinterest