Kinderen genieten van Kidsfestival ‘De Uitdaging’

Kinderen genieten van Kidsfestival ‘De Uitdaging’

Zo’n 75 kinderen genoten zaterdagmiddag 1 december van het KidsFestival ‘De Uitdaging’ in De Meenthe in Steenwijk. “Voor het Kidsfestival hebben we samen met Sociaal Werk De Kop verschillende partijen uitgedaagd om medewerking”, licht manager Alex de Ruiter van de Steenwijkerlandse Uitdaging toe. “Het festival was bedoeld voor kinderen uit Steenwijkerland die om wat voor reden dan ook even ‘extra aandacht’ verdienen.”

In de sporthal waren allerlei activiteiten, zoals een luchtbaan, een parcours van de scouting, het Kennislab met 3D printen, schminken en opmaken, HappyKidsMassage, kerstballen maken en andere creatieve activiteiten en een vlog van de JongerenActieRaad. Na een pannenkoekenbuffet was er een verloting van cadeaubonnen en een fotoshoot van Bergsma Photography. Alle kinderen kregen na afloop van drie Pieten een goodiebag mee naar huis, rijkelijk gevuld door betrokken ondernemers uit Steenwijkerland.

Naast een leuke kindermiddag konden ouders/verzorgers meer informatie krijgen over de gemeentelijke fondsen en voorzieningen voor kinderen, zoals het Sportfonds, Zwemfonds en Cultuurfonds. “Het doel van deze fondsen is dat ieder kind in Steenwijkerland kan deelnemen aan activiteiten, zonder belemmeringen”, aldus De Ruiter. “Een prachtig en noodzakelijk doel om hier met elkaar aandacht aan te besteden”.

Pin It on Pinterest