Uitnodiging Kenniskaravaan

, , 29 september 2018

Dinsdagavond 9 oktober

Aanvang 19.15 uur (inloop vanaf 18.45 uur)

MFC De Burght, Godfried van Rhenenlaan 2, Vollenhove

Kenniskaravaan Steenwijkerland start op 9 oktober met 3 workshops

Op dinsdagavond 9 oktober start de Kenniskaravaan in Steenwijkerland! Zet jij je in voor een club, vereniging, stichting of bewonersinitiatief? Dan kun je op 9 oktober deelnemen aan een workshop over hoe je financieel verder komt met je initiatief, hoe je de interne communicatie op een aantrekkelijke manier verbetert of hoe je goed omgaat met het onderhoud van je club- of wijkgebouw. De workshops worden gegeven door ondernemers en bedrijven uit Steenwijkerland, daartoe uitgedaagd door de Steenwijkerlandse Uitdaging. De Kenniskaravaan is ontstaan uit een samenwerking tussen de Uitdaging, Sociaal Werk de Kop en gemeente Steenwijkerland en start op 9 oktober in Vollenhove.

Als vrijwilliger zie je je geregeld voor allerlei uitdagingen gesteld: Hoe worden we als club wat meer ondernemend? Hoe kunnen we online-media goed inzetten? Hoe gaan we om met de hoge exploitatiekosten van ons gebouw? Hoe verbeteren we op een plezierige manier de interne communicatie? Hoe komen we financieel verder met ons initiatief? Hoe… Kortom, allerlei thema’s die jou als vrijwilliger in deze snel veranderende samenleving voor uitdagingen stellen. Ondernemers en bedrijven uit Steenwijkerland delen daarbij graag hun kennis en ervaring.

Programma Kenniskaravaan 9 oktober

18.45 Inloop met kopje koffie/thee
19.15 Opening en welkom
19.35 Start workshops
20.35 Pauze
20.50 Vervolg workshops
21.35 Afsluiting, met aansluitend gelegenheid om even na te praten

Workshop 1 : De invloed van gedrag op de communicatie!

Gedrag bepaalt in belangrijke mate de manier waarop mensen op elkaar reageren en met elkaar communiceren. Als je in staat bent om bepaalde vormen van gedrag te herkennen en op de verschillende gedragsstijlen kunt inspelen, dan ben je in veel situaties degene die de communicatie positief kan beïnvloeden. We kennen allemaal wel dat clublid die altijd dominant reageert, veeleisend is of dat hele formele lid die tot op de laatste cijfers achter de komma alles precies wil weten. Om het nog maar niet te hebben over die collega van het bestuur die altijd impulsief reageert en niet lijkt op te houden met zijn of haar enthousiaste gepraat. Maar hoe ga je daar mee om? Want soms lijkt het alsof jij het anders ervaart dan anderen. Dit heeft allemaal te maken met jouw eigen gedragsstijl en dat van de mensen in jouw omgeving. Tijdens de interactieve workshop “De invloed van gedrag op de communicatie” ga je actief aan de slag om jouw kennis en vaardigheden omtrent gedrag te ontwikkelen en leer je om je eigen gedrag maar ook dat van anderen beter te herkennen en daarop in te spelen. Jan Willem van den Noort (VIPD) neemt u mee in dit prikkelende thema.

Workshop 2 : Goed onderhoud levert je wat op!

Bent u eigenaar of beheerder van een dorpshuis, wijkcentrum, clubhuis, sportkantine of een andere maatschappelijke accommodatie? Of bent u verantwoordelijk voor het onderhoud van een pand dat u huurt? Dan is deze workshop iets voor u. Want een goed onderhouden accommodatie is vaak het visitekaartje van de club en voorkomt vaak grote en onverwachte financiële tegenvallers. Hoe kan bijvoorbeeld een goed Meerjarenplan Onderhoud hierbij helpen? En wat zijn kostbare vervangingen/investeringen waarmee je tijdig rekening kunt houden? Architect Arjon Ringerwöle (Architectuur) en aannemer Henk de Boer (E. de Boer & Zn Aannemersbedrijf) laten hun duurzame licht hier over schijnen.

Workshop 3 : Hoe komen we financieel verder met ons initiatief?

Uw vereniging heeft investeringsplannen maar hoe krijgen we dit gefinancierd? Banken zijn terughoudender, subsidiemogelijkheden zijn nog maar beperkt en de clubkas trekt het ook niet. Steeds vaker worden alternatieve financieringsmogelijkheden ingezet en zo langzamerhand heeft iedereen wel eens gehoord van Crowdfunding maar: Wat is Crowdfunding en wat bepaalt het succes? Waarom biedt Crowdfunding ook voor uw organisatie / vereniging een kans? Hoe zet je Crowdfunding effectief in binnen uw organisatie / vereniging? Op deze en nog veel meer vragen geeft Anton Koops, eigenaar van Koops Bedrijfsadvies & Coaching tijdens de workshop Crowdfunding antwoord.

Aanmelding en meer informatie

U kunt zich tot 7 oktober aanmelden voor één van de drie workshops via kenniskaravaan@steenwijkerlandseuitdaging.nl.

Vermeld daarbij uw naam, organisatie en voor welke workshop u zich inschrijft